Oletko etsimässä uutta projektia esimerkiksi ohjelmistohankkeiden parista? Vaikka epävarmoina aikoina osa projekteista myöhästyy, tarve tekijöille ei ole katoamassa mihinkään ja samaan aikaan myös uusia projekteja käynnistyy.

Uuden projektin tai tehtävän löytäminen vie kuitenkin helposti aikaa ja osa kiinnostavista tehtävistä ei ole julkisessa haussa. Kokosimme avuksesi omat vinkkimme, joiden avulla löydät seuraavan projektisi, etsitpä sitten määräaikaista tai vakituista tehtävää.

1. Selvitä yritykset, joissa on menossa isoja hankkeita

Epävarmat ajat voivat venyttää uusien projektien aloittamista, mutta isot ja lakisääteiset hankkeet on vietävä tilanteesta huolimatta maaliin ja siihen tarvitaan usein juuri pätevän projektipäällikön osaamista. Tällaisina aikoina tehokas projektinhallinta on äärimmäisen tärkeää, jotta asiat hoituvat alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Mistä näitä yrityksiä sitten löytää? Paras tapa löytää tällaisia tahoja on seurata alan uutisia tai suunnata katsetta kohti julkisen sektorin kanssa työskenteleviä yrityksiä. Regulaatioprojekteja löytyy myös usein isoista yrityksistä, joita ei myöskään kannata sivuuttaa.

2. Etsi yrityksiä, jotka ovat saaneet rahoitusta

It-alan yritykset, niin pienet kuin suuretkin, jotka ovat saaneet rahoitusta uuden palvelun tai liiketoiminnan kasvattamiseen tarvitsevat usein lisävahvistuksia projektinhallintaan. Löydät tällaisia yrityksiä helposti seuraamalla alan uutisia tai eri listauksia.

3. Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Etenkin vakituiset työtehtävät tulevat avoimeen hakuun ja niitä kannattaa pitää silmällä. Tarjolla on myös määräaikaisia tehtäviä, joihin kannattaa tarttua. Epävarmoina aikoina rekrytointi saattaa olla jäissä, mutta ulkopuolinen projektipäällikkö on usein tyypillinen valinta.

Ohessa muutama sivusto, joista pääset helposti selaamaan avoimia alan työpaikkoja Suomessa:

4. Omat verkostot ja sosiaalinen media

Aktiivisuutta omassa verkostossa ja sosiaalisessa mediassa ei kannata unohtaa. Ole rohkea ja kerro julkisesti, että etsit seuraavaa projektia. Näin parannat mahdollisuuksiasi löytää sellaisiakin projekteja, joita et välttämättä olisi itse koskaan löytänyt tai hakenut.

Kannattaa myös verkostoitua alan eri järjestöjen ja kouluttajien kanssa esim. Projektiyhdistys ry, Sytyke ry ja Projekti-instituutti.

5. Älä unohda avointa hakemusta

Liian monesti lähestymme yrityksiä vain silloin, kun huomaamme avoimen työtehtävän. Usein kuitenkin alan tehtävät ovat niin kutsuttuja piilotyöpaikkoja, jotka eivät välttämättä koskaan tule avoimeen hakuun.

Tuo osaamisesi konkreettisesti esille sekä mieti myös tarkasti mitä etsit. Näin sekä sinä että yritys pystytte helpommin arvioimaan, olisiko tällaista roolia tarjolla.

6. Pyydä tarvittaessa apua

Tuntuuko siltä, ettei sopivaa projektia löydy tai kaipaisitko etsimiseen apua? Mikäli omasta verkostostasi ei löydy kaipaamaasi apua, voit aina olla yhteydessä esimerkiksi IT-alan rekrytointikonsulttiin tai projekteja välittäviin yrityksiin, joita on esimerkiksi:

Yritykset auttavat sinua mielellään ja heiltä löytyy usein valmiit suhteet alan yrityksiin – lisäavun pyytäminen ei maksa sinulle mitään.